Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
7. maj 2024

Zahvala


20240426 093019

Preden so dijaki odšli na zaslužene počitnice, smo bili deležni obiska prav posebne gostje. Obiskala nas je namreč samostojna umetnica ga. Helena Šircelj. Preteklo leto je naša šola gospe Šircelj pomagala pri pripravi ene izmed njenih razstav v Italiji. Zato se nam je ob svojem obisku želela oddolžiti in je to storila na zelo lep način; poklonila nam je svoje izvirno delo.

Sončni zahod

je ime slike, ki je nastala pod njenimi rokami. Ga. Šircelj je sliko izdelala namensko za našo šolo, zato je vanjo vpletla leseno čipko, ki preko izgleda sončnega zahoda spominja na rastoče dijake, poustvarila je kamnite gore kot trdno prihodnost mladih, ki jih vzgajamo in preko živih barv blaga pridala občutek igrivosti. Umetnica namreč ustvarja slike v svojem novo ustvarjalnem slogu, ki v sliki kombinira različne materiale zanimivih kombinacij. Gospe Heleni Šircelj se zahvaljujemo za podarjeno sliko in ji na njeni nadaljnji umetniški poti. 
V tujini želimo vse dobro.