Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
21. december 2016

Božična turneja oddelka PV2A




Le kaj bo tokrat špičil Tip?
V srček skril je čip.
Božičkov trik –
odkril ga bo … vsak hip!



V torek, 20. 12. 2016, smo se z oddelkom PV2A odpravili na božično turnejo po vrtcih, kjer smo otroke osrečevali z našo predstavo o mišku Tipu z naslovom Božiček odkrije Tipov čip. Najprej smo v Kostanjevici sklenili prijateljstvo z najmlajšimi, saj so nam ob koncu naše predstave s pesmijo sporočili, kako smo jim blizu toplih src. Vsekakor so slišali naše sporočilo, da Božiček ne prinaša le zavitih daril, ampak predvsem odpira srčke, kjer so skrite tudi vse lastnosti dobrega prijateljstva. V Mirni Peči smo v nabito polni dvorani odigrali drugo predstavo, v kateri so menda uživali še najbolj naši dijaki, ki so se v igrico tako močno vživeli, da so otroci po predstavi sami od sebe skočili v njihova naročja. Nepozabno doživetje.

15665612 445942562259813 2967169422394683509 n
Na večerni predstavi na Glavnem trgu v Novem mestu nas je treslo od hudega mraza, a dijake tudi takšna zunanja ovira ni zmotila v njihovem prisrčnem igranju svojih vlog. Zbralo se je veliko število otrok in nemalo naši staršev, ki so pohvalili naše medpredmetno povezovanje in spodbudno delo z njihovimi otroki.



Povzetek igrice: Božičkov duh sameva, ker so otroci že napisali pisma Miklavžu in prejeli lepa darila, zato dvomi, da se bo na božični večer lahko oblekel v svojo svetlečo rdečo obleko. Pa naleti na hiško miška Tipa, od koder se sliši velik nemir. Izgleda, da je za vse kriv Tip. V glavnem - Božičkov duh se odloči potrkati na Tipovo srce, kjer je le-ta skril svoj čip, v katerem so zapisane same dobre lastnosti miška Tipa.


Marija Nemanič, prof.