Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
14. oktober 2024

Dan duševnega zdravja na naši šoli

Duševno zdravje je pomemben del našega zdravja, zato smo 10. oktobra 2024, na svetovni dan duševnega zdravja, ta dan s sloganom »Veselje množimo, žalost delimo« obeležili tudi na naši šoli.
Za dijake smo pripravili preventivne delavnice, kjer smo ozaveščali o pomenu duševnega zdravja, da ni zdravja brez duševnega zdravja in da vsak lahko v življenju doživlja stiske in težave, zato je pomembno, da se o njih pogovarjamo in jih ne premagujemo sami.
Pogovarjali smo se o tem, da vsak izmed nas lahko nekomu nudi prvo psihološko pomoč s pogovorom in ga spodbudi, da se sooči s težavo in poišče pomoč pri prijateljih, v domačem krogu ali v šoli. Če so težave hujše, imamo v Sloveniji širšo mrežo strokovne pomoči, kot so klinični psihologi, pedopsihiatri, psihoterapevti ter Centri za duševno zdravje otrok in mladostnikov.
Na zelene pentlje, ki simbolizirajo podporo dnevu duševnega zdravja, so lahko dijaki prispevali svojo pozitivno misel in jo obesili na drevo življenja, ki je del šolske razstave na temo duševnega zdravja.

Kje lahko poiščemo pomoč?


Več o dušenem zdravju in kako (si) pomagati, lahko dijaki in starši izvedo na spodnjih povezavah:
[FOTOGALERIJA]