Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
27. junij 2016

Dogodki, ki so zaznamovali junij ...



POSAMIČNO PODROČNO PRVENSTVO V ATLETIKI


V ponedeljek, 16.5.2016, so se naši dijaki in dijakinje udeležili posamičnega področnega prvenstva v atletiki, na stadionu Portovald v Novem mestu. Tekmovali so v naslednjih disciplinah: tek na 100 m, tek na 400 m, štafeta 4 x 100 m, tek na 1000 m, v metu krogle in v skoku v daljino. Naša dva najboljša predstavnika sta bila Mitja Kolenc LG3A, ki je postal področni prvak v teku na 100 m in Kristjan Penca PV3B, ki je osvojil 2. mesto v metu krogle. Oba dijaka sta se udeležila tudi državnega prvenstva v Domžalah, ki je potekalo v sredo, 18.5.2016, kjer sta oba osvojila odlično 11. mesto v svoji disciplini. Še enkrat jima iskreno čestitamo.

BeFunky CollagePodr

Nuša Obreza, prof.

GIMNASTIČNA URICA V VRTCU PEDENJPED


V torek, 31. maja 2016, so našo gimnastično dvorano obiskali otroci iz vrtca Pedenjped, enote Metka. Nekaj dijakov iz PV2B se je z veseljem odločilo za pomoč pri izpeljavi gimnastične urice pod vodstvom naše bivše profesorice Vesne Dolinar. Preživeli smo varno in zelo lepo urico z igrivimi in živahnimi otročički, ki so naše dijake toplo sprejeli medse, vzgojiteljice pa bile zelo zadovoljne z njihovim simpatičnim pristopom. Hvala za pomoč in izkazano dobro voljo vsem naslednjim dijakom: Vidi Bačar, Anamariji Rupar, Kseniji Zelič in Timu Renku.

Nuša Obreza, prof.
BeFunky CollageGim

TEČAJ ROLANJA


Od 13. do 15. junija so se dijaki prvih letnikov programa predšolske vzgoje udeležili tečaja rolanja, ki je potekal na stadionu, to je na zgornjem nogometnem igrišču. Dijaki so spoznali pravilno in varno športno opremo, igre prilagajanja na opremo in gibanje, predstavili smo jim različne rolerske elemente in spretnosti na rolerjih. Tečaj so skoraj vsi dijaki uspešno opravili, tako da jim še enkrat čestitamo.


BeFunky Collage
Nuša Obreza, prof.


NARAVOSLOVNI DAN ZA 1. IN 2. LETNIKE

V sredo 22.06.2016 smo se 1. in 2. letniki predšolske vzgoje odpravili v Ljubljano na naravoslovni dan. Naprej smo si prvi letniki pod vodstvom ogledali botanični vrt, kjer so nam predstavili rastline in samo rokovanje z njimi v vrtcu. Drugi letniki so si v tem času ogledali živalski vrt. Potem sta se skupini zamenjali. V živalskem vrtu je bilo ravno tako organizirano enourno vodenje in potem samo rokovanje z živalmi. Dijaki so se srečali najprej z eno prikupno živaljo (naša skupino s kuncem) in potem z živaljo za katero največ otrok goji predsodke, to je bila kača. Kar nekaj dijakov je kačo pobožalo in si jo dalo tudi okrog vratu. Zanimiva izkušnja za vse dijake kot tudi spremljevalce.

Darja Kos Strmec, prof.

BeFunky Collagenar