Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
20. april 2017

Lesariada 2017

Na Šolskem centru Novo mesto, Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli, je v četrtek, 20.4.2017, potekalo 23. državno tekmovanje slovenskih lesarskih šol – Lesariada 2017, na kateri je sodelovalo 390 dijakov in dijakinj 11 slovenskih šol.

V okviru srečanja so se odvijala tekmovanja s področja stroke in športna tekmovanja. Strokovno znanje so pokazali v risanju projekcij, intarziji, ročni obdelavi lesa ter kvizu. V športnih tekmovanjih pa so se pomerili v nogometu in ulični košarki. Dijaki so pokazali veliko športne borbenosti in ekipnega duha, v posameznih disciplinah pa so Novomeščani dosegli sledeče rezultate. Ekipa v ročni obdelavi je osvojila prvo mesto, prav tako je najboljši posameznik v ročni obdelavi postal domačin Gašper Kastelic. Prvo mesto so Novomeščani zasedli tudi v košarki, risanju projekcij ter v znanju na strokovnem kvizu. V intarziji so osvojili četrto, v nogometu pa tretje mesto.

Dijaki naše šole so tako osvojili skupno prvo mesto, drugo mesto so zasedli Mariborčani, tretji pa so bili lesarji iz Škofje Loke.