Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
21. oktober 2015

Medgenaracijsko druženje v DSO Novo mesto

V torek, 20. 10. 2015, smo se štiri dijakinje, Anja Obrekar, Maja Pečarič, Maja Klemenčič in Sara Mravlja Stegenšek iz PV2B, ter Simon Klemenčič iz L4A odpravili na medgeneracijsko druženje in delavnice z upokojenci DSO Novo mesto ter njihovo vodjo Petro Mihalič Medle, dipl. delovno terapevtko. 

Izdelali smo različne izdelke; ptičje hišice, koledarje in pladnje ter jih okrasili s postopkom servietne tehnike. Nastali so čudoviti in unikatni izdelki, ki jih bodo upokojenci prodali na tržnici, nekateri izdelki pa bodo na voljo tudi na našem novoletnem bazarju. Po prijetnem delovnem druženju so nas delavci vljudno pogostili z malico in čajem. 

Skratka imeli smo se lepo, se preizkusili v ročnih spretnostih in se razgovorili ter tudi kaj novega naučili od naših modrih sogovorcev.
Veselimo se naslednjih srečanj in pridobivanja novih izkušenj.

Sara Mravlja Stegenšek,
dijakinja PV2

PX016565



Prostovoljstvo v Domu starejših občanov Novo mesto.


V torek, 20. 10. 2015, smo s petimi dijaki prostovoljci Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole pomagali pri terapevtskih delavnicah v DSO Novo mesto. Skupaj smo preživeli lepo in kreativno dopoldne. Zadovoljstvo je bilo obojestransko.

Mentorja prostovoljstva: Slavko Mirtič in Natalija Kunič

PX016544