Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
30. maj 2014

Nagrada za film 'Kandijski most'

DIJAKI SGLŠ PREJELI POSEBNO NAGRADO NA NATEČAJU »VSAKA HIŠA IMA SVOJO ZGODBO« ...

Glavni akterji še enega uspešnega projekta Srednje gradbene in lesarske šole Novo mesto smo dijaki zaključnega letnika gradbenega tehnika Žiga Bogovič, Tilen Lesjak in Maruša Gorše. Na pobudo mentoric prof. Nevenke Cesar in prof. Damjane Gruden smo se dijaki udeležili filmskega natečaja z naslovom Vsaka hiša ima svojo zgodbo, ki ga je razpisal ljubljanski Muzej za arhitekturo in oblikovanje. 
Video, ki ni smel trajati več kot 5 minut, je za nas dijake predstavljal čisto nov izziv. Prvič smo se lotili česa podobnega. Nad rezultatom smo zelo zadovoljni tako mi, avtorji, kot tudi profesorji, sošolci in ostali dijaki. Navdušeni nad našim trudom in izdelkom so bili tudi sami organizatorji natečaja. Prejeli smo posebno nagrado režiserjev, ker je bil video premišljeno zrežiran, dobro oblikovan ter bogat s vsebino.
Raziskovali smo zgodovino in zasnovo Kandijskega mostu čez reko Krko v Novem mestu. Fotografije in slike smo poiskali v Dolenjskem muzeju, načrte sanacij na Zavodu za varstvo kulturne dediščine v Novem mestu, vsebino pa smo prebirali v knjigah o Novem mestu. 
Kandijski most poznamo kot železni most in spada pod redke in najstarejše konstrukcije pri nas. Razglašen je za kulturni spomenik lokalnega pomena. 
Maruša Gorše, G4A

Iz medijev:
- Radio Krka
- Lokalno