Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
3. november 2015

Obisk evropskega parlamenta v Strasbourgu

"NAGRADNI IZLET V STRASBOURG"

Med jesenskimi počitnicami sva z Anjo odpotovali v Francijo. Izlet je bil nagrada ZPMS za mojo projektno nalogo; RECI NE PSIHIČNEMU NASILJU. Med tridnevnim izletom sva si ogledali čudovite ulice Francije, katedralo sv. Petra, svetovno znano katedralo Notre Dame, ki je pravi arhitekturni čudež, ter spoznali veliko novih prijateljev.

Neopisljiva izkušnja je bila tudi obisk evropskega parlamenta. V slednjem nas je okoli šeststo mladih s tremi parlamentarci debatiralo o Evropski Uniji, naših idejah in situacijah, ki ji trenutno povzročajo težave. Kasneje smo se razporedili po skupinah, kjer smo se bolje spoznali in lažje podebatirali. Sledila je EUROGAME in dan v parlementu se je končal.

Bila je zelo lepa in poučna izkušnja, hkrati pa pozivam vse naše dijake k sodelovanju na letošnji natečaj Evope v šoli, kajti tudi vam lahko uspe in tudi vi lahko spoznate moč EU in čar gotskih ulic Francije.

Sara Stegenšek

12182737 628011160675190 9187701259446712127 o