Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
20. oktober 2015

Obisk Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Ljubljana

»Prihodnost je treba še zgraditi« je geslo Fakultete za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani , kjer so se gradbeni in lesarski tehniki Srednje gradbene , lesarske in vzgojiteljske šole iz Novega mesta udeležili 2. dneva odprtih vrat.

Po toplem sprejemu in dobrodošlici dekana fakultete gospoda prof. dr. Matjaža Mikoša ter prodekanje gospe doc. dr. Alme Zavodnik Lamovšek so dijaki v dveh skupinah aktivno sodelovali v pestrem programu, ki so ga pripravili profesorji, asistenti in študenti fakultete. Opazovali so predstavitvene poskuse in modele, izvedeli so, kako trdni so mostovi, ki veljajo za najbolj prepoznavne in zahtevne inženirske objekte, ugotavljali so stabilnost jadrnice ter pomen podtalnice, na poskusnem modelu so postavljali mostove in jezove ter ugotavljali pretočnost reke. Zanimivo je bilo tudi predavanje o Ljubljanici ter evropskem projektu LIFE, ki podpira ohranjanje narave in ga na fakulteti vodijo že četrto leto. Na delavnici trajnostnega urejanja prostora pa so dijaki v manjših skupinah postavljali hiške v prostor, kjer so morali ubraniti interese različnih deležnikov, ki nastopajo v procesu urejanja prostorov ter upoštevati določene zakonitosti.

Pester in zanimiv dan smo zaključili s čolnom Hi3, ki so ga na fakulteti izdelali sami, z namenom merjenja pretočnosti rek.

Fotografije ...

 

Mirjam Žnidarčič, univ. dipl. soc. del.

svetovalna delavka