Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
24. oktober 2018

Ogled gradbišča in betonarne

1 gradbišče Medle foto L Žnidaršič

V spremstvu spremljevalk in v organizaciji g. Slavka Strasbergarja iz podjetja Fast smo se zbrali pred gradbiščem nove proizvodne hale podjetja Medle Roletarstvo. G. Strasbergar je vsem obiskovalcem podaril čelade, ki so za vstop na gradbišče obvezne. Prijetno presenečeni smo se mu zahvalili za to darilo.
Ogled je vodil vodja gradbišča g. V. Gradišar. Čeprav dijaki še ne poznajo dobro gradbeništva, so si z zanimanjem ogledali skeletno armirano betonsko konstrukcijo, industrijske tlake, dilatacije v konstrukciji, zanimivo strešno konstrukcijo z lepljenimi nosilci razpona več kot 30 metrov, vodenje instalacij, odvodnjavanje meteorne vode v ponikalnico in še mnogo drugih zanimivosti.
Zatem so bili dijaki na ogledu betonarne, kjer so videli vse frakcije agregata za napravo betona, dodatke betonu, kontrolno sobo z računalniškim krmiljenjem mešanja različnih betonskih mešanic, itd.
Ob koncu strokovnih ogledov smo bili na Glavnem trgu, kjer podjetje CGP izvaja vsa dela pri prenovi vseh instalacij in pri zunanji ureditvi trga. Po gradbišče nas je vodil vodja gradbišča g. Klemen Simončič.
Vsem strokovnjakom, ki so se nas potrudili sprejeti in nam predati nekaj svojih bogatih strokovnih izkušenj, se iz srca zahvaljujemo.
Dan je bil poln novih zanimivosti in spoznanj, še posebej, ker nas je spet razvajalo toplo, sončno vreme.

[FOTOGALERIJA]

Zapisala: Lili Žnidaršič, organizatorka strokovnih ekskurzij