Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
30. januar 2020

POROČILO o strokovnih predavanjih

ikona1

Za dijake je odločitev o poklicni poti pomembna in hkrati povezana z vpisom na ustrezni študijski program. Trendi v svetu kažejo, da bo v prihodnje kader s tehniško izobrazbo zelo iskan. Zato smo za bodoče gradbene tehnike, od drugega do četrtega letnika, organizirali predavanja, z namenom približati inženirske poklice iz sveta gradbeništva.

Med predavanjem o POPLAVAH IN PLAZOVIH je asist. dr. Katarina Zabret spodbudila dijake poiskati odgovore na vprašanja: zakaj pride do poplav, kje jih lahko pričakujemo, ali so naši domovi pred poplavami varni, kako se na poplave lahko pripravimo in ali se pred njimi celo zavarujemo in ali je poplave mogoče napovedati.

V predavanju ZGODOVINSKI RAZVOJ VELIČASTNIH GRADBENIH KONSTRUKCIJ je
doc. dr. Gregor Trtnik na kratko predstavil zgodovinski razvoj mogočnih gradbenih konstrukcij, prikazal nekatere najveličastnejše gradbene konstrukcije. Poseben poudarek je bil na prikazu razvoja višinskih rekordov stavb, ter prikazu razvoja mostov z rekordnimi razponi. Namen predavanja je bil, predstaviti gradbeništvo v vsej njegovi veličini in prikazati, kaj vse so zmožni zgraditi ljudje z ustreznim znanjem, uporabo ustreznih materialov, tehnologij in opreme.

Vsi slušatelji so bili navdušeni nad predavanji, saj so bile predstavitve zelo zanimive in na viskokem strokovnem nivoju. Druženje z univerzitetnimi strokovnjaki za gradbeništvo je bilo prijetno in je kar prehitro minilo.
[FOTOGALERIJA]

Zapisala: Lili Žnidaršič, uni. dipl. inž. grad., organizatorka strokovnih ekskurzij