Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
11. februar 2015

Uspešni projektni dnevi gradbenih tehnikov

Dijaki tretjega letnika, ki se izobražujejo za poklic gradbeni tehnik/gradbena tehnica,  so imeli od 9. – 11. 2. 2015 projektne dni. Naloga je obsegala načrtovanje, izvedbo in analizo izvedbe dela zidov v objektu. Gradili so po sistemu Wienerberger Porotherm z malto "na mokro" in "na suho" po sistemu Dryfix PROFI. Cilj naloge – povezati teoretično pridobljena znanja v času šolanja s praktično uporabo pri izvedbi del na gradbišču – so dijaki v celoti zelo uspešno realizirali.
Prvi dan so dijaki projektirali izdelek v računalniški učilnici.  Drugi dan so dijaki nalogo izpeljali s pomočjo mentorjev, hkrati pa svoje delo dokumentirali. Tretji dan so dijaki analizirali svoje delo na osnovi tekstovnega in slikovnega gradiva. Vsem sodelujočim velja velika pohvala, posebej odličnim dijakom, pa tudi podjetju Porotherm Wienerberger iz Ormoža, ki nam je omogočilo izvedbo tehničnih dni. Podjetje je šoli doniralo ves material za izvedbo naloge, izvedbo pa je spremljal tudi njihov inštruktor.
Dijaki so posneli in zmontirali kratek film, ki so ga predstavili dijakom nižjih letnikov ter učiteljem in si ga lahko ogledate:



Nekaj utrinkov si oglejte tudi na naši Facebook strani.