Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
26. september 2016

Razstava na Obrtno podjetniški zbornici Novo mesto

Z razstavo izdelkov dijakov zaključnih letnikov novomeškega Šolskega centra Novo mesto, Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole, so mizarji in lesarski tehniki hkrati z zaključnimi izpiti in maturo ter izdelki, ki so nastali v okviru projektnih nalog za poklicno maturo konec šolskega leta 2015/16, zaključili izobraževanje. Po končanem izobraževanju bodo nadaljevali šolanje ali pa začeli poklicno pot pri obrtnikih in podjetjih v lesnopredelovalni panogi, ki ima perspektivo in velik potencial. Dijaki so se v času šolanja naučili delati z lesnoobdelovalnimi stroji, načrtovati, konstruirati in izdelati različne izdelke iz lesa. Les je izredno dober material za ustvarjanje in oblikovanje, zato so dijaki pri predmetu konstruiranje pohištva poiskali tudi nove ideje ter funkcionalne in preproste rešitve, ki so jih udejanjili pri praktičnem pouku v lesarskih delavnicah pod vodstvom strokovnih učiteljev šole. 

Na razstavi na naši šoli so bili razstavljeni različni izdelki iz masivnega lesa, izdelki višjega cenovnega razreda s plemenitimi furnirji, enostavnimi in bolj zahtevnimi različnimi rešitvami, namenjeni opremljanju različnih prostorov z različnimi materiali in dimenzijami. Ker vrsto let zelo dobro sodelujemo na različnih področjih tudi z Obrtno podjetniško zbornico Novo mesto, posebej s predsednikom sekcije lesnih strok Dušanom Mojstrovičem in Romanom Florjančičem, smo delček nabora teh izdelkov predstavili tudi v avli zbornice na Foersterjevi ulica 10 v Novem mestu. Na razstavi so izdelki dijakov Tilna Tomšeta, Matica Luzarja, Danijela Redka in Tomaža Godca. Razstava bo odprta do sredine letošnjega oktobra.

Besedilo in foto: Slavko Mirtič


IMG 09 IMG 08 IMG 07 IMG 06 IMG 05 IMG 04 IMG 03 IMG 02 IMG 01