Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
23. september 2015

Spust s kajaki

V ponedeljek, 21.9.2015, smo imeli z oddelkoma PV4B in G4B športni dan: spust s kajaki po brzicah reke Krke, in sicer od Les do Zagradca. Ko so se dijaki preoblekli v neoprene in si nadeli čelade, so bili pripravljeni na uvodne vaje na suhem. Nato so se razporedili v kajake in en za drugim preizkusili ravnotežje na vodi ter že prve vesljaje proti toku. Ker to ni nobenemu delalo večjih težav, so lahko krenili v smeri toka proti brzicam, ki so jih kot izziv čakale na poti. Veliko smeha in vriskanja je bilo slišati po poti, posebno po tako imenovanih toboganih in skokih čez brzice. Doživeli smo tudi kakšen obrat v vodo, ki je še bolj popestril že tako zanimiv športni dan.

  WP 20150921 156

Ker smo bili ravno v bližini, smo si za konec našega športnega dneva pogledali še Krško jamo, kjer izvira naša najdaljša slovenska reka Krka (95km). Vodič nam je predstavil zelo zanimive oblike kapnikov ter nenavadne obrise v stenah, med drugimi celo našega slavnega Sejalca. Jama, ki nudi bivališče veliko različnim živalim, je bila pred leti gostiteljica tudi znanim pevcem in skupinam, kot so: Siddharta, Vlado Kreslin, Perpetuum jazzile, Gibonni …, saj nudi zelo prijeten odmev.

WP 20150921 221

Ekipa Carpe Diem nas je pohvalila za zelo prijazno vedenje, mi pa že komaj čakamo, da tak športni dan, s pridihom kulturnega izobraževanja, čim prej ponovimo.

 

Nuša Pintarič, prof.