Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
8. november 2018

Strokovna ekskurzija v podjetju Vidmar in Florjančič


IMG 1321

25. oktobra so smo si z dijaki L1D in L1C ogledali proizvodnjo dveh odličnih lesarskih podjetij v Jurki vasi in Straži. Podjetje Pohištvo in notranja oprema Branko Vidmar, ki ima svoje prostore v Jurki vasi, je specializirano za projektiranje in izdelovanje pohištva in notranje opreme za hotelske komplekse, poslovne prostore, restavracije, terme in wellness centre, večnamenske javne prostore (kulturni centri, galerije), šolska in izobraževalna središča. Njihova dejavnost obsega tudi inženiring kompletne notranje opreme: kopalniška oprema, kuhinjska oprema, gostinski pulti, talne obloge, svetila in osvetlitve, zavese, vzmetnice, senčila, tende itd. Podjetje je specializirano tudi za izdelavo pohištvene opreme avtodomov in drugih posebnih vozil, kot so potujoče trgovine, pekarne. Njihovo proizvodnjo smo si ogledali v Straži, kjer imajo v kompleksu bivšega podjetja Gorjanci proizvodnjo. Njihovi vrhunski avtodomi Bravia se ponašajo z laskavimi in najboljšimi ocenami testiranj na evropski ravni.
Ogledali smo si tudi proizvodnjo Mizarstva Florjančič. Družinsko podjetje z dolgoletno tradicijo izdeluje pohištvo po naročilu. Z dejavnostjo je v začetku devetdesetih let začel Roman Florjančič. V kompleksu bivšega Novolesa so zgradili moderno tovarno, ki je opremljena z najsodobnejšo tehnologijo. Ta skupaj z znanjem, izkušnjami in zavzetostjo vseh zaposlenih mojstrov omogoča izdelavo kvalitetnega pohištva po meri. Usposobljeni so za izdelavo vseh vrst poslovnih prostorov (pisarne, prodajni prostori, gostinski lokali, ordinacije, bolnišnice, hoteli ...) ter notranje opreme za vsak dom (kuhinje, spalnice, predsobe, dnevne in otroške sobe, notranja vrata). Ogledali pa smo si tudi proizvodnjo njihovega zanimivega in nagrajenega sestavljivega regalnega sistem Cubit.