Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
1. december 2016

Tehniški dan za OŠ Dragatuš

Danes, 30. 11. 2016, smo za učence od 6. do vključno 9. razreda OŠ Dragatuš pripravili tehniški dan. 

Sprejeli smo jih v prostorih vzgojiteljske šole, kjer je ga. Matjašičeva predstavila šolo in vzgojiteljski poklic, dijaki pa so jim odigrali igrico Pekarna Maš-miš. Po ogledu šolskega centra so učenci razdeljeni v tri skupine začeli z delavnicami, ki smo jih vodili Valentin Pečaver, Rado Bajić in Zdenka Zorko. 

Prva skupina se je odpravila v lesarske delavnice, kjer so se seznanili z lesarskimi poklici, z laserskim izrezovanjem lesenih izdelkov pa so pripravili sestavljanko in obešanko. 

Druga skupina je v gradbeni delavnici izdelovala hiške iz multipora in s tem spoznala poklica zidar in pečar – polagalec keramičnih oblog, tretja pa je opremljala prostore v računalniški učilnici, kjer so se seznanili s poklicem gradbeni tehnik. Dijakinja tretjega letnika Nastja Saje je natančno razložila, kaj in katere strokovne module bodo znali poleg splošnih, če bodo prišli k nam na gradbeno šolo. Pri izvedbi delavnice ji je pomagal sošolec Luka Didovič.

Učenci in vse tri spremljevalke so bili s tehniškim dnem zelo zadovoljni.

Foto - utrinki

Zdenka Zorko, koordinatorica promocije poklicev