Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
7. november 2022

Sodelovanje VSŠ ŠCNM na Slovensko japonskem poslovnem forumu

Poslovni forum združuje predstavnike vlade, strokovnjake in raziskovalce, z namenom predstavitve najnovejših izzivov, priložnosti družbe in gospodarstva ter razprave o prihodnjem razvoju in sodelovanju. Na omenjenem dogodku, ki je potekal 26. oktobra 2022 v  Grand Hotelu Union v Ljubljani, je sodelovala tudi Višja strokovna šola Šolskega centra Novo mesto.
Osrednja tema dogodka je bila Družba 5.0. To je japonska razvojna iniciativa, ki se že vrsto let pojavlja kot ena od smernic prihodnjega razvoja družbe. Končni cilj iniciative je nova, boljša, pametna in udobnejša družba z ljudmi v ospredju, ki omogoča visoko kakovost življenja.

Na dogodku je dr. Mitja Veber predstavil Šolski center Novo mesto z Višjo strokovno šolo in medpodjetniškim izobraževalnim centrom kot center poklicne odličnosti, v katerem je možno v okviru izpopolnjevanj in usposabljanj ciljno nadgraditi znanje deležnikov po končanem srednješolskem in višješolskem poklicnem in strokovnem izobraževanju in tako prispevati k iniciativi.

zapisal:
dr. Mitja Veber

Ind 5 0

ForumSloJp

Slo Japonska Gov

Priponka