Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
3. december 2023

Študenti 1. letnika na kariernem dnevu pridobili koristne informacije


30. novembra smo pred odhodom na praktično izobraževanje za vse študente 1.letnika rednega študija uspešno izvedli karierni dan.

V uvodnem delu sta bili izvedeni 2 predavanji: Moč učinkovite komunikacije na zaposlitvenem razgovoru in Vpliv prvega dela na nadaljnjo poklicno kariero.

 

Aleksej Metelko je odličen predavatelj, ki je delil svoje bogate izkušnje iz različnih vodstvenih vlog v mednarodni prodaji ter s pogajanj v zahtevnih industrijskih panogah. Predstavil je moč nebesedne komunikacije na zaposlitvenem razgovoru. S primeri iz svoje prakse je poudaril pomen dobre priprave na razgovor, zavedanja svoje govorice telesa ter opazovanja in poslušanja sogovornika. Prvi vtis na razgovoru je pomemben, pred tem pa si moramo zagotoviti še vstopnico na razgovor, kar lahko dosežemo z dobro pripravljenim Europassom. Gorazd Prah, strokovnjak z bogatimi izkušnjami za marketing na trgu dela, je predstavil razliko med razmišljanjem delodajalca in iskalca zaposlitve, kar je podkrepil s številnimi primeri iz prakse. Poudaril je, naj si že kot študenti nabirajo izkušnje. Vsak posameznik si naj postavi jasne cilje. Če jih zna poleg svojih kompetenc delodajalcu zanimivo predstaviti, so možnosti za zaposlitev velike. Študente je pozval, naj kot uspešni iskalci zaposlitve razmišljajo podjetniško in od čakalca preidejo v aktivnega iskalca. Po predavanjih so študentom organizatorji praktičnega izobraževanja podrobno prestavili protokol in obveznosti od začeta do zaključka praktičnega izobraževanja. Študentom so se pridružili tudi delodajalci z namenom povezave, navezovanja stikov, izmenjavi izkušenj in predstavitev pričakovanj.


TS KarierniDanVSS 05339

TS KarierniDanVSS 05335

TS KarierniDanVSS 05337

TS KarierniDanVSS 05347