Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
29. november 2023

Odlični dosežki naših dijakov v borilnih veščinah – Zupanc, Rovšek, Kusturica

Na naši šoli je kar nekaj dijakov vključenih v različna društva borilnih veščin, kjer urijo svoje telo in um skladno z načeli posamezne borilne veščine. Dan za dnem morajo izkazovati veliko mero samodiscipline, predanosti, odpovedovanja in spoštovanja. Poleg fizične pripravljenosti morajo pokazati tudi veliko mero mentalne pripravljenosti. Ko stopijo v ring ali na tatami je najpomembnejša glava, kar pomeni, da je zelo pomembna prava strategija, kako izkoristiti slabosti nasprotnika. 
V zadnjem mesecu so nas s svojimi dosežki razveselili naslednji dijaki:
Alja Rovšek, Z1b, članica Judo kluba Olimpija Krmelj, je sredi novembra na  mednarodnem tekmovanju Pokal Nagaoka U 16 let v kategoriji mlajših kadetinj do 63 kg osvojila odlično 2. mesto. V finalnem dvoboju je morala priznati premoč Ukrajinki Ilarii Tsurkan.
Alja Rovšek

Sebastijan Zupanc, Z2b, borec v tajskem boksu, član Gladiator Muay thai Gym kluba iz Črnomlja, nadaljuje z vrhunskimi predstavami. 11. novembra 2023 se je na Kosovem prvič pomeril v »face off » borbi (brez zaščite). V kategoriji do 64 kg je premagal italijanskega super borca Samula Fazinija. 
S  Zupanc

Emil Kusturica, Z1b, član Karate kluba Novo mesto, je konec oktobra tekmoval na IKU Evropskem prvenstvu v karateju, ki je potekalo v Novem mestu. V kategoriji junior 16–17 do 76 kg je v borbi za 3. mesto premagal romunskega tekmeca in si tako zasluženo priboril bronasto medaljo.
Emil Kusturica
Čestitamo in želimo, da še naprej sledite svojim sanjam.

Urška Korasa, prof. ŠVZ