Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
20. junij 2024

Ogled Dolenjskih lekarn

Dijaki programa farmacevtski tehnik F3a, F3b in F3c so v mesecu maju obiskali Dolenjske lekarne v Novem mestu.
Magistra Alenka Grandovec nas je sprejela v prostorih lekarne v Novem mestu in nam razložila, kako poteka delo farmacevta in farmacevtskega tehnika v lekarni. 
Ogledali smo si prostore, kot so prostor za dežurno lekarno, laboratorij za izdelavo magistralnih zdravil in prostor za sprejem zdravil. V kletnih prostorih nam je predstavila tudi delovanje Galenskega laboratorija Dolenjskih lekarn. Ogledali smo si prostor, v katerem izdelujejo čajne mešanice, ter laboratorij, v katerem izdelujejo farmacevtske izdelke, kot so sirupi, globule, kreme. Ker v galenskem laboratoriju izdelujejo večje količine izdelkov, imajo velike mešalce za kreme in posode za izdelovanje tinktur kot tudi polnilnico za sirupe. V skladišču končnih izdelkov smo videli, koliko različnih izdelkov izdelujejo v galenskem laboratoriju. V analiznem laboratoriju smo videli naprave, kot so rotavapor, žarilna peč in titrator, ki jih uporabljajo za ugotavljanje kakovosti farmacevtskih izdelkov.

ogled lekarn