Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
4. julij 2024

Podelitev poklicne mature

V četrtek, 4. 7. 2024, smo v Športni dvorani Leona Štuklja svečano podelili spričevala letošnje poklicne mature generaciji 2019–2024. Uspešnost dijakov odraža skrb in skrbno štiriletno delo vsakega posameznika ter odgovornost do sebe in učiteljev, je na začetku prireditve poudarila tajnica poklicne mature Andreja Kmet.

V nagovoru dijakom jim je ravnateljica Damjana Papež čestitala za uspeh in nadpovprečne rezultate ter poudarila, da so z današnjim dnem uradno postali tehniki in tehnice zdravstvene nege, kemijski in farmacevtski tehniki in tehnice ter kozmetične tehnice. Pospremila jih je z nasvetom, da gredo pogumno novim ciljem naproti in da sledijo svojim sanjam.

V spomladanskem roku poklicne mature je maturo opravljalo 210 kandidatov in jo uspešno opravilo 195. Med vsemi uspešnimi maturanti je kar 10 diamantnih, 13 zlatih in 49 odličnih.

Izjemen uspeh na poklicni maturi je doseglo 23 dijakov:

  • vseh 23 točk so dosegli in s tem postali diamantni dijaki: Alja Borič, Lara Filak, Neja Janežič, Edna Midžić, Žana Mrvar in Pia Račič iz F4a, Katja Kos iz F4b, Betka Blatnik iz K4a, Nia Dežman iz KZ4a ter Maruša Vidmar iz KZ4b.

 

  • zlati dijaki, ki so dosegli 22 točk, so: Sara Bobnar in Jana Marin iz F4a, Katja Bratuša, Lara Jaklič, Katja Koželj, Sara Strahinić, Ana Vide in Ula Zabukovec iz F4b, Nika Lenassi in Klara Pirc Makše iz K4a, Alja Stangel iz K4b, Aleksander Pucelj iz Z4b ter Leja Klobučar iz Z4c.

V nadaljevanju programa so dijake nagovorile predstavnice delodajalcev – ga. Simona Škrjanec iz Krke, ga. Nataša Piletič, pomočnica direktorice za zdravstveno nego iz Splošne bolnišnice Novo mesto, ter zaradi odsotnosti pisno ga. Urška Ban, direktorica Dolenjskih lekarn. Vse so poudarile pomen izobrazbe, ki so jo pridobili naši dijaki, ter jih povabile v njihove organizacije, saj imajo poklice, ki so nujno potrebni in na katere so lahko izredno ponosni.

Sledila je zaprisega kodeksa etike tehnikov in tehnic zdravstvene nege, po zaprisegi pa je predsednica Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Novo mesto ga. Jožica Rešetič dijakom podelila spominske značke.

V zaključnem nagovoru je direktor Šolskega centra Novo mesto dr. Matej Forjan dijakom položil na srce misel, da z opravljenim zrelostnim izpitom postajajo odgovorni in naj v življenju in ljudeh iščejo pozitivne stvari, srednja šola pa naj jim ostane v spominu kot neprecenljiva izkušnja.

Prireditev je z glasbenima točkama popestril bivši dijak Matic Ponikvar.

Našim maturantom, ki stopajo v svet novih priložnosti, zanimivih izzivov in pogumnih odločitev, želimo poguma, srčnosti in vztrajnosti, da bodo sledili svojim sanjam in jih tudi uresničevali.

 

1  več...