Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
13. maj 2024

Sprejem pri ravnateljici

V petek, 10. 5. 2024, je ravnateljica Damjana Papež sprejela dijake, ki so na državnih tekmovanjih iz stroke, matematike ter na literarnem in likovnem področju v zadnjem času dosegli odlične rezultate.

Dijakom je ob izjemnih rezultatih čestitala in jim povedala, da smo ponosni na vse dosežke in uspehe ter jim želimo še veliko znanja, navdihov in priložnosti za izkazovanje in nizanje novih uspehov. Hkrati je poudarila, da je znanje vrednota in da je pomembno, kako šolske obveznosti usklajujejo s prostim časom ter najdejo motivacijo in uspešno zastopajo šolo.

1. mesto in zlato priznanje je na državnem tekmovanju iz znanja matematike osvojila Lucija Novina iz F1b. Zahtevno tekmovanje zahteva dobro poznavanje in znanje matematike in Lucija je v tem več kot odlična.

Na državnem tekmovanju kemijskih tehnikov je Ema Ilovar iz K3a osvojila odlično 2. mesto. Ema je povedala, da je bilo za uspeh potrebno veliko dela in truda ter učenja tudi med počitnicami in v prostem času. Naloge na tekmovanju so bile zahtevne, a ves trud je poplačan.

Na državnem tekmovanju srednjih zdravstvenih šol za priznanje Angele Boškin je dijakinja Valentina Vovk iz Z4b prejela srebrno priznanje na temo Duševno zdravje otrok in mladostnikov. Valentina je že »stara« znanka tekmovanj iz stroke, na katerih se je vedno odlično odrezala.

Na državnem tekmovanju srednjih zdravstvenih šol za priznanje Angele Boškin poleg tekmovanja iz stroke potekata tudi literarni in likovni natečaj, na katerem so bili naši dijaki več kot uspešni. Tema je tako za stroko kot oba natečaja ista.

Na likovnem natečaju je Veronika Luštek iz Z3b za 2. mesto prejela srebrno priznanje, na literarnem natečaju pa je Ela Retelj iz K3a osvojila 1. mesto in tako prejela zlato priznanje. Veronika rada eksperimentira z novimi likovnimi tehnikami, nagrajeno delo pa predstavlja naše uničevanje Zemlje in njeno maščevanje. Ela je prepričala s preprosto pesmijo, v kateri je uporabila metaforo kravate, ki utesnjuje in omejuje. Je odlična literarna ustvarjalka, ki je bila že večkrat nagrajena in bomo o njej zagotovo še slišali.

Na državnem tekmovanju srednjih kozmetičnih šol Z znanjem do lepote so dijakinje Luna Fink, Patricija Salihović, Lara Predanič in Lina Arh z modelom Loreno Stojanović zasedle 2. mesto na temo Angel ljubezni, Jasna Voje pa z modelom Kajo Brili prav tako 2. mesto v kategoriji naravne manikire.

 

S številnimi uspehi naši dijaki uspešno predstavljajo šolo, na kar smo ponosni, zato jim je ravnateljica ob tej priložnosti v zahvalo podelila priložnostna darila.

IMG 1090 več...