Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
31. maj 2024

Srebrne odbojkarice, borbeni odbojkarji

V sredo, 29. 5. 2024, je na športnih igriščih na Loki v Novem mestu potekalo občinsko tekmovanje v odbojki na mivki. V moški in ženski kategoriji se je pomerilo šest ekip novomeških srednjih šol. 
Ekipa dijakinj v postavi Pika Jerele iz F2b, Sara Zajmi iz Z2a in Pia Košiček iz F1a, so v zelo izenačeni konkurenci v prvem delu tekmovanja premagale ekipi iz ŠC NM SGLVŠ in  CBT KŠ.
Po zmagi v polfinalu, kjer so se pomerile z ekipo SERŠTG, so zbrano pristopile k finalni tekmi proti večnim rivalkam, dijakinjam Gimnazije Novo mesto. V zelo izenačenih dveh setih so morale priznati premoč nasprotnicam. Moramo povedati, da so dekleta odigrale štiri zaporedne tekme, kar ni mačji kašelj, in kljub temu do zadnje točke prikazale več kot lepo odbojko. Med navijači smo imeli našo nekdanjo dijakinjo, uspešno in vrhunsko odbojkarico, sedaj igralko TPV volley NM, Tadejo ŽARN.
Ekipo dijakov v postavi Nejc Levstik iz Z2c,  Maj Krizmanič iz Z1a, Jakob Jerman iz F2a in Nejc Levstik iz Z2c, so že v predtekmovanju čakali najmočnejši nasprotniki, ekipi ŠC NM SSŠ in Gimnazije NM. Tako, da jim žal preboj v končnico tekmovanja ni uspel. 
Tako dekleta kot fante moramo pohvaliti, saj so se pripeljali v NM na njihov prost dan šole. Morda nam kaj več ni uspelo prav zaradi pomanjkanja menjav. 
Ker se tekmovanje šteje za naslednje šolsko leto, dijakinje četrtfinale DP čaka septembra.

Urška Korasa, prof. ŠVZ
IMG 8300  IMG 8295  IMG 8270  IMG 8266 

IMG 8263  IMG 8259  IMG 8255