Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
14. maj 2024

Stojnice v Splošni bolnišnici Novo mesto

V mesecu maju so dijaki programa zdravstvena nega zopet polepšali hodnike novomeške bolnišnice z stojnicami ob obeležitvi petih svetovnih in mednarodnih dnevov povezanih z zdravjem.

  • Mednarodni dan higiene rokje opomnik, kako pomembna sta pravilno umivanje in razkuževanje rok za preprečevanje širjenja okužb. S tem zagotavljamo varno okolje za paciente in zase.
  • Mednarodni dan celiakijepomeni ozaveščanje o tej bolezni, ki zahteva posebno prehrano.
  • Svetovni dan arterijske pljučne hipertenzijenam ponuja priložnost, da mimoidoče poučimo o tej redki, a resni bolezni.
  • Mednarodni dan babic je potekal pod geslom »Babice podpirajo zdravo okolje za zdravo življenje«.
  • Mednarodni dan medicinskih sester je potekal po geslom: Naše medicinske sestre. Naša prihodnost.«

Dijakinje Z4b Klara Gutman, Lara Gorenc in Mojca Moškon so predstavljale poklic tehnika/tehnice zdravstvene nege, delile so različen propagandni material za promocijo zdravja in zdravega načina življenja.

  IMG 2239  IMG 2237  IMG 2236  IMG 2235  IMG 2234

 

Mentorice dijakom, ki so izdelali plakate, so bile profesorica Slađana Sladojević (plakat za mednarodni dan higiene rok),  profesorica Gloria Šepec (plakat za svetovni dan arterijske pljučne hipertenzije in plakat za mednarodni dan medicinskih sester), profesorica Marta Jelinič (plakat za mednarodni dan babic) in profesorica Mojca Gajić (plakat za mednarodni dan celiakije).