Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
20. junij 2024

Strokovna ekskurzija Celje–Ljubljana

Dijaki programa farmacevtski tehnik F2a, F2b, F2c in dijaki programa zdravstveni tehnik Z2a so maja oziroma junija v spremstvu profesorjev obiskali Celje in Ljubljano.
Prvi dan smo si ogledali ostanke rimske Celeie, ki se nahaja pod zemljo današnjega Celja, in prisluhnili zgodbi Alme Karlin, znane popotnice, ki je med 1. in 2. svetovno vojno obkrožila svet in napisala več romanov in potopisov.
V Tehnoparku Celje so za dijake pripravili delavnico molekularne kuhinje, pri kateri so dijaki izdelali kaviar iz ribezovega soka in gobast čokoladni biskvit. Na kozmetični delavnici so vlivali dišeča mila. Naučili so se tudi boljše telesne drže in programiranja robota. Po izvedbi delavnic so se preizkusili v različnih dejavnostih, ki jih ponuja Tehnopark. Uporabili so VR-očala in se preizkusili v letenju, stopili so v milni mehurček, na invalidskem vozičku prevozili poligon, se z očesno prevezo in palico za slabovidne orientirali v temnem prostoru ter opazovali optične prevare v ogledalu.  
V Velenju, kjer smo tudi prenočili, smo se z eno skupino sprehodili do Velenjske plaže, z drugo pa do Velenjskega gradu. Dijaki so izdelali družabne igre iz odpadnega materiala.
Drugi dan smo obiskali Ljubljano in se sprehodili skozi mestno središče mimo parlamenta, Kongresnega  trga in Prešernovega trga. V Botaničnem vrtu smo si ogledali tropski rastlinjak, arboretum ter degustirali čaje in prepoznavali vonjave eteričnih olj.


slike celje