Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
18. oktober 2024

Literarno-likovni natečaj privabil rekordno število ustvarjalcev

Slovenistični aktiv SERŠTG je tudi letos pripravil natečaj za ljubitelje ustvarjanja - v besedi ali sliki. Odziv mladih ustvarjalcev celotnega ŠC Novo mesto je bil izjemen.

Ob nacionalnem mesecu skupnega branja in evropskem dnevu jezikov smo v aktivu slovenščine pripravile likovni in literarni natečaj z naslovom Kdor knjige rad bere, cekin s tal pobere. Sposojena misel pisatelja Toneta Seliškarja je dragocena in sporoča o vrednosti branja. Je bogastvo, ki se ga na prvi pogled ne vidi, pušča pa neizmerne sledi za vse življenje.
Na natečaj, ki je potekal od 23. septembra do 7. oktobra, so bili povabljeni vsi dijaki in dijakinje Šolskega centra Novo mesto. V tem času je prispelo 80 literarnih in 30 likovnih prispevkov.
Profesorice slovenščine Srednje elektro-računalniške šole in tehniške gimnazije smo po kriterijih izbrale najboljše 3 likovne in 3 literarne prispevke. Naloga ni bila enostavna, saj je bila vsaka dijakova risana ali pisana interpretacija edinstvena in posebna.
Pri likovnem natečaju smo izdelke ocenjevale glede na ustvarjalnost, izvirnost, domiselnost in sporočilnost. Razveselile smo se različnosti motivov in tehnik. Pri izbiri literarnih prispevkov smo besedila ravno tako opazovale celostno. Upoštevale smo izvirnost, koherentnost, besedni zaklad, jezikovno pravilnost in sporočilnost. Dijaki so izrazili svoje doživljanje in zavedanje hitrega spreminjanja medijev na področju branja.
Vsem dijakom in njihovim mentorjem se zahvaljujem za sodelovanje, izbranim pa iskreno čestitam! 

Mojca Cemič, idejna vodja natečaja

Nagrajeni dijaki in dijakinje

LIKOVNI NATEČAJ

Polina Hubenko, KZ1A
Zala Borštnar, T3B
Žiga Grandovec, T3B

LITERARNI NATEČAJ

Gašper Selan, T3B
Vid Barčič, T3C
Vid Urbančič, T3C


TomazStuparKdorKnjigeRadBere 28  TomazStuparKdorKnjigeRadBere 4  TomazStuparKdorKnjigeRadBere 2  TomazStuparKdorKnjigeRadBere 23  TomazStuparKdorKnjigeRadBere 11  TomazStuparKdorKnjigeRadBere 13

TomazStuparKdorKnjigeRadBere 20  TomazStuparKdorKnjigeRadBere 14  TomazStuparKdorKnjigeRadBere 6  TomazStuparKdorKnjigeRadBere 17  TomazStuparKdorKnjigeRadBere 9  TomazStuparKdorKnjigeRadBere 3 

foto: Tomaž Stupar, Multimedija ŠCNM