Arhiv novic
23. oktober 2019
Napoved projekta Erasmus+ KA2 – Bio BREAD
Erasmus+ KA2 – Bio BREAD, št. 2019–1–ITO2–KA229–062280Na Srednji zdravstveni in kemijski šoli smo začeli z aktivnostmi v projektu Erasmus+ KA2 – Bio BREAD.
Sodelujoči partnerji v projektu so:
- Istitutio Professionale Servizi per l'Agricoltura e lo Sviluppo Rurale "G. Fortunato"/Italija – nosilka projekta,
- Colegiul Agricolsi de Industrie Alimentara “Vasile Adamachi”/Romunija,
- C.P.I.F.P. Hurtado de Mendoza/Španija,
- Šolski center Novo mesto, Srednja zdravstvena in kemijska šola/Slovenija.
Namen projekta je spodbujanje sodelovanja med evropskimi šolami z namenom spoznavanja tradicionalnega in biološkega kmetijstva ter izmenjav strategij trženja z večkulturnega vidika. Vključenim dijakom omogoča razvoj podjetniških, večkulturnih in jezikovnih kompetenc.
Med sodelujočimi šolami so predvidene štiri mednarodne izmenjave, ki bodo trajale po 4 dni.
Projekt traja dve leti, in sicer v šolskih letih 2019/20 in 2020/21. V projekt bodo vključeni dijaki 2. in 3. letnikov programa farmacevtski in kemijski tehnik.
Med sodelujočimi šolami so predvidene štiri mednarodne izmenjave, ki bodo trajale po 4 dni.
Projekt traja dve leti, in sicer v šolskih letih 2019/20 in 2020/21. V projekt bodo vključeni dijaki 2. in 3. letnikov programa farmacevtski in kemijski tehnik.
Koordinatorica projekta: Lorena Mihelač
Člani projektne skupine: Damjana Papež, Petra Žibert,
Tanja Kulovec, Maša Zajc, Tadeja Lamut, Nataša Sikošek, Aleš Absec.
Člani projektne skupine: Damjana Papež, Petra Žibert,
Tanja Kulovec, Maša Zajc, Tadeja Lamut, Nataša Sikošek, Aleš Absec.